Kompetence: Kvalitativ undersøgelse
4.5 Solceller på gymnasiets tag
Hvor meget af gymnasiets energiforbrug kan dækkes af energi fra solceller?
4.2 Albedoforsøg
Feltarbejde
Hvordan får man sprit (destillering)?
Eleverne lærer at samle en destillationsopsats og destillere derefter på deres egen mæsk
8,6 Beregninger af biogasproduktion
Efterbehandling og beregninger af biogasproduktionen
3.6 Hvor rent er mit vand?
Eleverne smager sig frem til om de kan bestemme hvor rent vand er? Der undersøges desuden uden om alle elever kan smage det samme?
3.3 Hvordan får jeg sprit (gæring)
I dette forsøg skal eleverne sætte deres egen gæring over. De skal bruges deres mæsk ved næste forsøg
3.1 Hvordan laver man knæklys?
Eleverne prøver i dette forsøg at lave deres egne knæklys. De undersøger hvilke farver af knæklys de kan lave.
12. Elektrolyse forsøg
En Power to X reaktion: Hvor vand spaltes til hydrogen og oxygen ved hjælp af en elektrisk strøm
2.17. Påvisning af sukkerstoffer
Eksperiment om påvisningen og nedbrydningen af kulhydrater
2.15. Umættet fedt i planteolier
Eksperiment hvor to forskellige olier undersøges for, hvor umættede de er i forhold til hinanden
2.1 Split en burger ad
Undersøg hvilke processer, der ligger bag produktionen af en burger.
4.6 Eksperiment med solceller
Design eksperimentel undersøgelse af solintensiteten som rammer en solcelle
2.12. Undersøgelse af fedtstoffer i din mad
Kig på varedeklarationer for fedt
4.3 Kulafbrænding og CO2-udledning
4.2 Forsøg med drivhuseffekt og CO2
Forsøg, der viser, hvordan temperaturen påvirkes af en øget koncentration af CO2.
4.1 Fødevarers klimabelastning
Beregninger på klimabelastningen af indholdet i dit køleskab.
2.1 Energiomsætning
Småforsøg, der viser forskellige energiomdannelser.
5.4 Smag på tang
Øvelse med smagning på tang og diskussion af tang som fremtidens fødevare.
2.7. DEMO om blandinger
Demonstrationsforsøg omkring blandinger af forskellige typer af stoffer
8. Forbrændingsreaktioner
Første delforsøg: At observere nogle forbrændingsreaktioners flamme dannes sod eller ej?
Andet delforsøg: Masseændring ved afbrænding af et fyrfadslys.
7. Påvisning af CO2 i udåndingsluft
Forsøg med udåndingsluft og pH-indikator
6. Demoforsøg med pH-indikator
Påvisning af CO2 ved hjælp af bromthymolblåt, NaOH og HCl
4.9 Introduktion til palmeolie
Se på brugen af palmeolie og konsekvenserne for verdens regnskove.
2.6. Blandbarhed af stoffer
Eksperiment om blandbarhed af stoffer
3.12 Forsøg: Hvordan kan man få mad til at holde sig uden et køleskab?
Forsøg, hvor du skal få fødevarer til at holde sig længst muligt ved hjælp af syltning
3.11 Forsøg: Hvor længe kan mad holde sig under forskellige forhold
Forsøg om, hvor længe fødevarer kan holde sig hvis køleskab og fryser ikke virker
3.8 Forsøg – Hvordan finder jeg rent vand efter et jordskælv?
Forsøg der handler om at finde rent vand, hvis vandhanen ikke virker efter et jordskælv. Agarplader skal laves klar inden.
4,4 Hvordan skal vi plante? (del 2/2)
Elevdesignet eksperiment med vækst af karse
3.5 Forsøg – Hvordan påvirkes grøntsager af saltvand
I dette forsøg skal du undersøge, hvordan grøntsager ændrer sig i saltvand og ferskvand
3.4 Forsøg – kan planter modstå saltvand fra en tsunami
Forsøg der handler om, hvordan saltvand påvirker karseplanter.
4,3 Hvordan skal vi plante? (del 1/2)
Elevdesignet eksperiment med vækst af karse
3.10 Forsøg: Hvordan bygger man det mest jordskælvssikrede hus af sugerør
Eksperiment, hvor du skal bygge det mest jordskælvssikre hus af sugerør
3.9 Forsøg: Fundamentets dybde og sikring mod jordskælv
Eksperiment om, hvordan fundamenters dybde kan sikre mod jordskælv
1.1 Hvordan smager vi på mad?
Du skal lære om sanser og smage på mad
4.1 Hvad indeholder dit køleskab?
Hvilke madvarer er der i dit køleskab og hvor kommer de fra?
4,2 Hvordan virker planter
Forsøg med spinatblade – fotosyntese og respiration
3.4 Undersøgelse med MiljøGIS: Hvordan vil dit lokalområde blive påvirket af en tsunami? + Miniforsøg
Undersøgelse af kort og et forsøg der handler om, hvordan dit lokalområde vil blive påvirket af et jordskælv og en tsunami.
1.3 Hvad ved du om madproduktion og forurening?
Lav en ordsky om madproduktion.
2.4 Hvor knækker pladen
Dette forsøg handler om at undersøge, om man kan forudsige, hvor og hvornår en lasagneplade knækker, når den bliver bøjet.
2.8 Undersøgelse – Den geologiske tidsrejse
Undersøgelse af digitale kort