Om forløbet
Klimaneutralt gymnasium
Klimaneutralt gymnasium – kan man det?
Jordklodens milliarder af mennesker, bygninger og biler har et enormt forbrug af energi. Det udfordrer klodens ressourcer i en sådan grad, at den ikke kan nå at genskabe sine ressourcer, inden den næste generation kommer og stiller lignende krav. Hvis jordkloden kunne stille krav, ville den derfor kræve, at vi i stedet bærer os dygtigt ad. Heldigvis har mennesket skabt mange nye og innovative teknologier, der kan løse klimaudfordringen, men hvordan?
Gennem denne case om ’Det klimaneutrale gymnasium’ vil vi vise, hvordan science-fagenes samspil med verden gør os i stand til at agere som handlekraftige medborgere i et moderne kompleks samfund med aktuelle og stadige klimaudfordringer. Når vi færdes og træffer valg på baggrund af viden, refleksion og kritisk stillingtagen, beskytter vi vores jordklode og de fremtidige generationer, og vi oplever, at vi kan påvirke hele vores samfund og hverdag i en mere bæredygtig retning.
Undervisningen er tilrettelagt, så du gennem hele forløbet vil opleve engagerende aktiviteter, forpligtende deltagelse og en sproglig opmærksom tilgang, som sætter din forforståelse og ressourcer i spil.
Hvad ved du om klimaforandringer? Hvem bærer ansvaret for at påvirke klimaet i en bæredygtig retning? Hvad ved du og din familie om vedvarende energikilder? Hvad er forskellen på en energikilde og en energiform? Hvordan fordeler elproduktionen i Danmark sig på forskellige energikilder? Hænger CO2-niveau og temperatur sammen? Hvordan lagrer man energi og hvorfor er det nødvendigt? Hvordan skaffer vi grøn energi til dækning af gymnasiets energiforbrug? Hvad kendetegner naturvidenskabens måde at undersøge verden på?
Når du har været igennem dette forløb, kan du svare på alle spørgsmålene og meget mere og derved give dine personlige anbefalinger til ’Det klimaneutrale gymnasium’.
Undervisningen er didaktiseret så du oplever at de naturvidenskabelige fag arbejder sammen om at besvare hovedspørgsmålet ‘Klimaneutralt gymnasium – kan man det?’ gennem en række underspørgsmål:
- Hvad ved du om klimaudfordringer og klimaindsatser?
- Hvilke vedvarende energikilder kan bruges på gymnasiet?
- Hvad vil det sige at være klimaneutral og hvilket klimaaftryk sætter du?
- Hvor kommer CO2 fra og hvordan skaffes der grønne alternativer til dækning af gymnasiets energibehov?
- Hvordan lagres overskudsenergi så atmosfærens indhold af CO2 nedbringes?
- Hvad er dine anbefalinger til et klimaneutralt gymnasium?
God fornøjelse!